Sunn eplekake med vanilje

Sunn eplekake med vanilje og havre er proppfull med sunne fibre, er helt naturlig, inneholder lite fett, og ingenting raffinert sukker. Dette takket være havre som nøkkelingrediens, samt eplenes sunne egenskaper. Eple-duften som fyller kjøkkenet mens du lager den er i seg selv grunn nok til å lage denne.

I sunn eplekake med vanilje og havre får du både nytelse og næring i ett.

Sunn eplekake med vanilje

Eplene i denne kaken tilfører naturlig sødme, og havren supplerer med sunt og løselig fiber. Sunn eplekakemed vanilje og havre er svært saftig og holdbar, og perfekt som en sunnere erstatning for «kaffebrød».

Ingredienser:

150 gram havremel

4 egg

75 gram Akasie honning (eller agave sirup)

100 gram eplepure (se tips)

50 gram rapsolje (eller annen smaksfri olje)

5 ss yoghurt naturell

1,5 ts bakepulver

1 toppet ts vaniljesukker

2 ts psyllium husk (fiber husk)

½ ts kanel

Ca. 2 epler, oppkuttet i skiver

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 175 grader. Mål opp ingredienser. Pisk egg og honning lyst og luftig. Bland i yoghurt naturell, olje og eplepure.
  2. Ha i havremel, psyllium husk, vaniljesukker og bakepulver. Bland helt forsiktig med en ballongvisp, til alt er blandet. Rør minst mulig.
  3. Kutt opp epler i skiver.
  4. Hell røren i en avlang brødform (eller en liten rund form), og sett de oppkuttede eplene oppi røren, loddrett.
  5. Stek kaken i 60 min på  ca. 175 grader. Dekk så til med aluminiumsfolie over kaken, og stek ytterligere i 20- 30 min. Avkjøles på rist.

Serveres med vaniljekesam og ett dryss kanel over.

Tips! Eplepure gjør baksten saftigere, og man kan derfor redusere på innholdet av tilsatt fett. Den enkleste måten å få tak i eplepure er å kjøpe moste epler som barnemat (nestlé), som er 100% eplepure uten tilsetningsstoffer. Havremel gjør forøvrig at kaken trenger lengre steketid enn andre kaker med vanlig hvetemel, og at konsistensen blir litt tyngre.

du vil kanskje også like