Disse sunne, rå sjokoladeboller er forbausende gode, og likner ekte sjokoladetrøfler, selv for en “sjokoholiker”.
De sunne og rå sjokoladeboller inneholder rå kakao som er rik på vitaminer og mineraler, samt inneholder mer antioksidanter enn både grønn-te og rødvin.
Disse sunne sjokoladebollene er, som sagt rå. Det vil si at næringsstoffene bevares bedre, siden de ikke er varmebehandlet. De er altså mer næringsrike.
Som søtning i de rå sjokoladebollene bruker jeg naturlig sukker fra tørkede dadler. Dadler er naturlig rike på vitaminer, mineraler, fiber og sporstoffer. De inneholder faktisk også litt av den essensielle aminosyren Tryptofan, som er byggestoffet til “lykkehormonet” Serotonin.
Sunne og rå sjokoladeboller
Ingredienser:
2 ss rå kakao (evt. vanlig kakao)
1 dl havregryn
ca. 50 gram dadler (uten stein)
ca. 5 ss vann
0.5 ts Psyllium Husk/Fiber husk (fiber tilskudd)
1/4 ts kanel
Frøene fra 1 vaniljestang (evt. 1/2 ts vaniljepulver)
Kokos
Fremgangsmåte:
- Legg dadlene i litt vann i 20-30 min. Kutt opp dadlene i små biter.
- Bruk ca. 5 ss vann av vannet fra dadlene, og ha alle ingrediensene i en foodprocessor. Kjør til en jevn masse uten klumper. Om du ikke har det; knus havregrynet i en pose, og bland ellers ingrediensene svært godt.
- Form små kuler, bruk vann for at de ikke skal feste seg.
- Rull de rå sjokolade trøflene i kokos til de er dekt. La stå i kjøleskap 30 min.
Tips! De rå sjokoladebollene blir aller best ved å bruke en food processor, evt. en stavmikser, men det går også bra uten (se fremgangsmåte).